Начало FrogNews Събарят част от постройките в парк „Росенец“ догодина. МС трябва да даде пари
0

Събарят част от постройките в парк „Росенец“ догодина. МС трябва да даде пари

0

Община Бургас е започнала процедура по премахването на пет от незаконните постройки в лятната резиденция на Ахмед Доган в парк „Росенец“.

„Следва да назначим вещо лице, което да определи стойности за премахване на различните постройки. На база на тези стойности, следва да се поискат финансови средства от Министерски съвет. Чисто юридически, като забавяне може да се получи във връзка с получаването на финансовите средства. Примерно, да не са за тази календарна година, все пак сме накрая, а да са началото на следващата. Ако някой жали самата процедура за обществена поръчка, също би могло да се продължи като някакъв срок от време“, обясни пред бТВ областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Става въпрос за 3-етажна масивна сграда върху скалите, 2-етажна постройка на плажа и павилион за охранители. Според институциите, въпросните обектите са издигнати незаконно върху държавна собственост.

Ще се изчака предвидения по закон срок от 2 седмици за обжалване, обясниха от общинската администрация. След това ще се пристъпи към събарянето на постройките за сметка на Областната управа.

За оранжерията и двуетажна сграда до кея, които нямат разрешение за строеж, също са издадени заповеди, но са постъпили възражения.  

Източник: FrogNews