Начало FrogNews Стопираха проверката срещу ”Хиполенд”
0

Стопираха проверката срещу ”Хиполенд”

0

Спряха проверката срещу ”Хиполенд” на НАП и Икономическа полиция. Това става ясно от съобщение на МВР до медиите.

В него се казва още, че вътрешният министър Христо Терзийски е провел разговор с управителя на фирмата, в който му е съобщил, че действията на екипите “се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена”.

В съобщението не е посочено ясно основанание за причини за проверка в конкретната компания, нито дали и какви нарушения са установени в хода на акцията. В него се обяснява само, че тя е част от “изпълнение на планови мероприятия на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГД “Борба с организираната престъпност”.

По-рано днес се разбра, че данъчни служители и Икономическа полиция са влезли в офиса на “Хиполенд” два дни след като изпълнителният директор и собственик на веригата магазини за детски играчки публикува критична позиция в социалните мрежи, в която “благодари” на полицията, че синът му е бил обгазен с химическо вещество на антиправителствения протест в центъра на София на 2 септември, допълва “Дневник”.

Източник: FrogNews