Начало FrogNews Столична клиника сваля цените наполовина
0

Столична клиника сваля цените наполовина

0

Хил клиник обяви, че поради големия интерес удължава кампанията за намаление с 50% цената на преглед на простатата, PSA туморен маркер и ехографско изследване на органите в малък таз. Така срещу 25 лв. мъжете ще получат обстойна консултация и ще разберете реалното състояние на простатната си жлеза, както и препоръка за терапия в случай, че се налага лечение.

Клиниката е известна от години с практикуване на лазерно отстраняване на увеличена простатна жлеза, което е по-модерният и щадящ метод, без кръвозагуба и без разрези. Лазерът, който е бърз и предпочитан от мъжете метод обаче, се ползва само при доброкачествено нарастване на простатата. Макар и значително по-рядко, простатата може да бъде засегната от злокачествен процес. Ракът на простатата е „тихият убиец“ на мъжете над 50, защото преминава безсимптомно до момента, в който е толкова напреднал, че е трудно да се излекува.

Статистиката през последните години показва недвусмислено, че по-вероятно да загубите живота си заради карцином на простатната жлеза, отколкото в катастрофа. Данните сочат, ако се запази досегашната тенденция, в Европа приблизително 75 000 мъже ще загинат до края на годината от този вид рак, а се очаква около 25 000 да са жертвите от пътно-транспортни произшествия.

Болестта се оказва фатална за хиляди българи и всяка година броят им расте. Като се има предвид, че ракът на простатата е 100% лечим в ранен стадий излиза, че единствената причина за тази смъртност е късното откриване на карцинома. Знае се, че когато той вече е извън простатната жлеза, с разсейки в други органи и в костната система лечението рядко има добър ефект.

Единствената превенция на ракът на простатата е ежегодният скрининг, но малко са мъжете, които без сериозни оплаквания биха отишли на преглед при уролог. Често консултацията се свързва с неприятен ректален преглед, а мъжът не желае да се подлага на този метод на диагностика освен при големи проблеми с уринирането. В Хил клиник могат да направят консултация и без ректално туширане. На първа ръка ехография и PSA туморен маркер могат да бъдат достатъчно информативни, ако обаче лекарят има съмнения за развитие на онкологично заболяване, се преминава и през други изследвания.

За повече информация: 02 439 3131

Източник: FrogNews