Начало FrogNews Стойчо Стойчев спасява кожата – махна всички публикации за д-р Цветеслава Гълъбова
0

Стойчо Стойчев спасява кожата – махна всички публикации за д-р Цветеслава Гълъбова

0

Политологът Стойчо Стойчев свали от профила си във Facebook всички публикации, предизвикали огромен скандал през изминалата една седмица. Става дума за снимката му пред държавната психиатрия и индиректната заплаха, която той отправи към директора на лечебното заведение – д-р Цветеслава Гълъбова.

Премахнато е и иначе искреното му извинение както към служителите в психиатричните заведения, така и към протестиращите, на които размаха среден пръст.

За действията на политолога съобщи за FrogNews лично д-р Гълъбова.

Хронология на скандала

При ескалацият на напрежението между граждани и протестиращи в района на Румънското посолство политологът Стойчо Стойчев размаха среден пръст, заради невъзможността да премине с автомобила си през блокираното кръстовище. Неприличният жест бе уловен на видео, което на следващия ден обиколи социалните мрежи.

Доктор Цветеслава Гълъбова реагира на случилото се и написа отворено писмо до ръководството на Софийския университет (където Стойчев преподава) и поиска позиция от академичната общност в Алма матер.

В отговор на това Стойчев реши да се снима пред държавната психиатрия и да поиска оставката на Гълъбова като директор на здравното заведение, като употреби и думата “лудница”.

Това също не бе възприето като полезен ход за политолога.

Обществената реакция бе мигновена, което накара Стойчев да излезе с публично и искрено изнинение, в която той нарече себе си “смирен християнин” и помоли за прошка. Извинението му обаче бе сметнато за неискрено по няколко причини.

Оказа се, че няколко дни по-късно Стойчев е свалил абсолютно всички публикации по темата. В профила му липсват както снимките пред държавната психиатрия, така и извинението към засегналите се лица в спора.

Каква е причината за това, само можем да гадаем.

Източник: FrogNews