Начало FrogNews Станислав Балабанов: Слави винаги е бил отговорен, като Барак Обама е
0

Станислав Балабанов: Слави винаги е бил отговорен, като Барак Обама е

0

Министрите, които представихме, отдавна са част от ИТН, пътят ни е стартирал от преди години, а те са експерти. Най-важното е тези хора да свършат работа. Това заяви пред БНТ депутатът от “Има такъв народ” Станислав Балабанов по повод проектокабинета на първата политическа сила.

“Велислава Петрова е специалист, учен и вирусолог. Тя е млада на 31, амбициозна, завършила Кеймбридж – какво по-прекрасно”, отговори той на граждански въпрос за искането на проектоминистъра на образованието за масова ваксинация, особено след като от ИТН изразиха особено мнение за COVID и имунизацията.

Ако ни дадете шанс, ще видите как ще се справим с коронакризата, допълни той.

“Нека някой да излезе с името си по темата за плагиатството на номинирания за вътрешен министър юрист Петър Илиев. Има си закон – до 6 месеца след издаване на книга, ако никой няма претенции, то всичко приключва”, разкри Балабанов.

Юристът е изтеглил от пазара свое издание – “Компетенцията на Народното събрание”, за което в юридическите среди има подозрения, че съдържа части от дисертацията, наскоро издадена в книга, на преподавателката в СУ и юристка доц. д-р Наталия Киселова.

“Гледаме в една посока с ДБ и ИБГНИ. Не е тайна, че с БСП и ДБ много от приоритетите ни се препокриват”, коментира депутатът от ИТН.

Балабанов смята, че острите репликите са тръгнали от “Демократична България”, и то след декларация от трибуната на НС.

“От ДПС подкрепа не сме искали, а те ни отвърнаха, че няма и дадат. Не се знае как ще се гласува в пленарна зала, не можем да спрем никого”, съобщи Станислав Балабанов и допълни:

Тези хора (Асен Василев, Кирил Петков и Денков) нямат място в този кабинет. Зад хубавите им лица се крият грозни факти. Това решение не е атака срещу президентството, каза народният представител.

ИТН са категорични, че споразумения с подпис няма да има: “ще видите какво ще направим”. Обещанията ни носят голяма отговорност, смята Балабанов. Той призова всички партии да се изключат от емоциите си.

Източник: FrogNews