Начало FrogNews Следващата седмица ДБ ще обяви дали ще подкрепи правителството на ИТН
0

Следващата седмица ДБ ще обяви дали ще подкрепи правителството на ИТН

0

Той коментира, че до следващата сряда имат време за разсъждение, дотогава Иванов обясни, че очаква мандатът да бъде върнат на президента, след което да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.

“Нямаме решение, защото ние сме демократична коалиция и трябва всички партии в своите органи да си вземат решение, а това ще отнеме време”, коментира Иванов и допълни, че очакванията им са следващата сряда проектокабинетът да бъде внесен в парламента.

Той каза още, че предстои дискусия по обявените имена за министри от проектокабинета, предложен от ИТН. Относно номинирания за правосъден министър Момчил Иванов, Христо Иванов заяви, че по време на заседанието на парламентарната група са коментирали само постовете му във Фейсбук, в които се говори за “майкопродавци”.

На въпрос как го оценява, Иванов заяви: “Ще го оценим като част от целия пакет, който се предлага, заедно с крайното решение”.

Припомняме, че Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов не присъстваха на срещата с „Има такъв народ“ днес, на която бяха представени имената, които влизат в състава на предложението на ИТН за кабинет. Представители на ДБ бяха зам.-председателите на парламентарната група Владислав Панев и Цецка Бачкова.

Източник: FrogNews