Начало FrogNews Слатински: Потресе ме семплата мисъл на неизвестен ми депутат, приличаща на папагалско каканижене
0

Слатински: Потресе ме семплата мисъл на неизвестен ми депутат, приличаща на папагалско каканижене

0

Изключително рядко пускам телевизора, а пък сутрин това е направо по веднъж в годината. Но днес така се получи, че за няколко минути попаднах на някакъв неизвестен ми депутат от коалиционен партньор. Потресе ме семплата мисъл, приличаща на папагалско каканижене.

Два примера за блестящата му мисъл само:
– Министерството на правосъдието си е в квотата на ГЕРБ, ние нямаме никакви претенции кой ще е министър, това си е въпрос на кадрови решения на ГЕРБ! Но все пак държим на коалиционния съвет да се разгледа оставката на министъра.
Хем нямат никакви претенции кой какъв е и защо такъв е в министерство от квотата на ГЕРб, хем искат да бъде обсъдено напускането на министъра.

Това, както казваше един преподавател по логика, не е логика, не е антилогика, а е просто нещо като нищо на света.
– Ние много ясно сме казали нашата категорична позиция, че ще си дадем подписите, само ако нашите 6 предложения бъдат влключени в проекта за конституция. Но по всяко от тези предложения може да се дискутира, да се види дали може то да влезе в проекта или не може, дали да бъде някак осъществено чрез промени в други закони.

И отново – хем твърдо са заявили, че или се включват тези 6 предложения, или няма да си дадат подписите, хем всяко от техните предложения е въпрос на политически търг…
Колко по-добре би било, ако лидерът на тази партия, пък и на всяка една партия от управляващата коалиция, преди явяване в студиото на техен партийно подчинен човек, му дават листче с ясно и категорично написано съдържание какво той да говори в предаването, като го накарат първо пред тях да прочете три пъти листчето на глас и да му възложат, доколкото му е по силите, да го научи наизуст.

Тогава няма да се случва това, което не е логика, не е антилогика, а е просто нещо като нищо на света. Аз не вярвам, че която и да е европейска конституция, още повече пък нашата, би включила изискване за образователен ценз на гласуващите на избори, но можем да се опитаме при подбора на депутатите да въведем тест за интелигентност, като една добра възможност за лидерите да избягват включването в листите на хора като този, когото – така се получи, за което съжалявам – изслушах със сетни сили тази сутрин „по телевизията“.

Николай Слатински, Фейсбук

Изключително рядко пускам телевизора, а пък сутрин това е направо по веднъж в годината. Но днес така се получи, че за…

Публикувахте от Nikolay Slatinski в Сряда, 26 август 2020 г.

Източник: FrogNews