Начало FrogNews Скандално решение на АПИ остави над 2000 души без пряк достъп до главен път
0

Скандално решение на АПИ остави над 2000 души без пряк достъп до главен път

0

Първоначалният проект на АПИ предвижда свързващи кръгови кръстовища при всички населени места по дължината на отсечката Ботевград – Мездра. След поправка на проекта обаче кръговите кръстовища са заменени с пътен възел – детелина, като този при село Скравена е премахнат.

Скандалното решение на пътната агенция лишава над 2000 жители на селото и вилната зона от пряк достъп до главния път, нанасяйки щети в икономически и социален план.

Членът на управителния съвет на АПИ инж. Иван Досев заяви пред хората, че протестът им е много закъснял. Имало е две обществени обсъждания преди около пет години и тогава е възприет вариант, пътният възел да бъде на Чуклето.

„Свързаност със скоростния път има, пътният възел е на 1000 метра от табелата на Скравена“, заяви Досев.

Според протестиращите обаче пътният възел в местността Чуклето не е удобен не само за жителите на селото и вилата зона, но и за туристите, които посещават манастира „Св. Николай Чудотворец”. Хората обявиха, че ако не се стигне до вариант за възел между вилната зона и селото, те ще продължат с протестите си.

Село Скравена е единственото населено място по дължината на скоростния път, към което проектът не предвижда директно отклонение.

Източник: FrogNews