Начало FrogNews Светослав Малинов: Коалиции в 45-тото НС ще има и то тежки и непопулярни
0

Светослав Малинов: Коалиции в 45-тото НС ще има и то тежки и непопулярни

0

Няма защо да крием, че ни предстоят много неприятни сцени след изборите, но те ще са по силата на народния вот. Хората няма да дадат гласове за чиста и неопетнена коалиция и е добре да го знаем от сега“. Това каза ръководителят на катедрата по политология на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и бивш евродепутат доц. Светослав Малинов пред “Фокус”.

Доц. Светослав Малинов изрази надежда след изборите партиите да направят коалиционно споразумение, което да може да прочетем всички. България има горчив опит с коалициите и е време да има такава, която да изчисти тази дума.

Той коментира и проблема с ниските доходи у нас. Малинов обясни, че той е свързан с начина, по който се управляват българските публични финанси. По думите му има пряка връзка между корупция и ниски доходи, неефективна съдебна система и по-малко инвестиции.

„Много пари ще се спестят и ако се изоставят определени абсурдни проекти като АЕЦ „Белене“ например. Ако парите, които са насочени на там, отидат във вътрешната политика, ще се получи възможност за увеличаване на доходите“, обясни той.

Доц. Светослав Малинов обърна внимание, че днешните възможности са много големи, заради европейските политики и финанси. Надеждата, че ако България се управлява по-добре и корупцията се намали, ще има повече пари, не е напразна, каза още политологът. Той изрази надежда, че това можем да го видим след изборите.

Източник: FrogNews