Начало FrogNews Саша Безуханова: Българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки
0

Саша Безуханова: Българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки

0

Има моменти в историята, в които невъзможните промени се случват. Вярвам, че настоящият ще е такъв за България.

Не само заради осъзнаването за големите пробойни в управленската ни система, които COVID кризата показа ясно, не толкова и поради големите трансформационни процеси, протичащи в света не от вчера, а защото българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки.

Промяната е повече от оставките на правителството и главния прокурор. Това е само първа стъпка. Необходима е системна промяна, която да открие хоризонт на хората ни за почтен и перспективен живот по стандартите на 21ви век . Тази заявка правят родените в свобода, които днес са на улицата с лозунги ‚Bayko, your time has expired. Log out of our system.’

Да, свърши времето на тези, които с полит-технологични пируети и през насаждане на страхове държат държавата ни в ‚конролирана бедност‘ десетилетия наред. Опитите им да дават тона и на този протест са обречени, защото новата генерация хора са решени да променят тренда. Те владеят инструментите на бъдещето и говорят езика на съзиданието. Те не губят време да съдят. Те искат да се изчисти терена, за да градят добър свят – за себе си, за общността, за България.

Има много работа, за да се излекува раненото обществено тяло на България – нужни са значими непопулярни реформи и спешно модернизиране на всички социално-икономически и управленски системи. Но най-вече трябва да си позволим като народ да си повярваме, че можем да бъдем успешни, водещи, фактор в международния процес. Да бъдем свободни и смели хора със самоуважение и големи мечти – като тези на младите хора днес на площада.

Зная, че можем да го постигнем – обединени в градежа. Моментът за промяна е днес.

Facebook, Саша Безуханова

Източник: FrogNews