Начало FrogNews Сачева: Проблемът с върховенството на закона няма да се реши с протести
0

Сачева: Проблемът с върховенството на закона няма да се реши с протести

0

Важни задачи стоят пред управляващите, а първата от тях е промените в Конституцията и всички теми, свързани с върховенството на закона. Този проблем обаче няма да се реши с протести, а с диалог между всички партии. Оставката на Борисов не стои на дневен ред.

Това заяви пред bTV социалният министър Деница Сачева, която още веднъж в ефир повтори новата порция от опорки на властта.

Сачева заяви, че не би могла да определи протестите като “гражданска война”. Причината – липсвала идеология в демонстрациите.

“Това е форма на граждански протест. Това което ме тревожи, е ескалацията на омразата – хората не смеят да си кажат “Добър ден””, коментира още Сачева.

Социалният министър категорично отбеляза, че именно тази ескалация ще бележи политическото развитие на страната в бъдеще.

“Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са “Отровното трио”, на второ място е президента. Не се търси диалог, а точно обратното”, заяви социалният министър.

Изказването и идва на фона на действителна ескалация на напрежението по време на протестите на 2 септември. Демонстрациите бяха обявени като Велико народно въстание, като по време на протеста се стигна до сблъсъци между граждани и полиция. Имаше и много задържани, както и пострадали. Президентът също не пропусна да отправи критики към властта и то няколкократно през последните няколко дни.

Според Сачева нито един представител на българското правителство и на управляващата партия няма никакъв интерес и никога не е призовавал за кръв на протестите.

“Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. Как правим така, че да има активни провокации, къде са доказателствата за това?”, попита тя.

Търпим негативи от ситуацията, но въпреки това се опитваме да правим всичко възможно за деескалация на напрежението, категорична беше Деница Сачева.

Социалният министър посочи, че няма тема за оставката на премиера Борисов, но са възможни всички варианти.

Тя призна, че проверката в Хиполенд е била приета негативно не само от нея, но и от други министри.

“Не бихме искали проверки да се разглеждат като репресия върху българския бизнес”, посочи Сачева.

“Не приемам поведението на г-н Марешки, аз не пазарувам от неговите бензиностанции и аптеки. Той е народен представител, голям човек, който носи отговорност за действията си”, добави още тя.

Източник: FrogNews