Начало FrogNews Румяна Ченалова: От Европа мълчат. Като Караянчева
0

Румяна Ченалова: От Европа мълчат. Като Караянчева

0

”Вътрешната политика си е ваша работа”- така звучи в общи линии позицията на германското посолство след вчерашния протест.Такава е и позицията на Европа. Те ” следели ”за върховенството на закона.Като че ли този закон не се пише, прилага и изпълнява от хора.

Дипломацията няма място когато безпардонно се крадат еврофондове, когато залежават стотици сигнали в администрацията на ЕК, когато премиерът на държава – членка обижда с просташки и нецензурни изрази премиерите на други държави членки, когато евродепутат е заплашен с унищожаване от същият този премиер, когато две международни експертизи доказаха автентичността на записи, разпространени от авторитетни световни медии.

Мълчат – като Караянчева.

Истината е, че са важни само милиардите, които внасяме в бюджета на ЕС, за другото може само да гадаем…

Това не са моите ценности.Върховенството на закона изисква еднакво отношение към всички държави- членки, внимание и грижа и категорично отграничаване от премиер, който е посмешище не само за нас, но и за ЕС.

В днешната ситуация мълчанието на европейските структури не е дипломация, а мълчалива подкрепа на българоубийствената политика на Борисов.

Както мъдро е казал българският народ ” На вълка вратът е дебел, защото върши работата си сам”.

Facebook, Румяна Ченалова

Източник: FrogNews