Начало FrogNews Румен Петков: МВР и съдът обслужиха агресията срещу мирно протестиращите
0

Румен Петков: МВР и съдът обслужиха агресията срещу мирно протестиращите

0

Всички задържани на протеста вечерта на 2 септември, определен като ”кървавата сряда”, ще бъдат освободени. Такова мнение сподели още на 3 септември председателят на АБВ Румен Петков.

Днес, седмица по-късно, в деня на втория мащабен протест у нас, предположението на бившия вътрешен министър се оказа факт. Нито един от провокаторите не остава в ареста. Потърсихме лидера на АБВ за коментар: Още тогава казах, че никой няма да предостави доказателства. Днес стана ясно, че на нито един от провокаторите не са взети натривки, МВР не е предоставило видеоматериали за доказателства. Всъщност МВР и съдът обслужиха агресията срещу мирно протестиращите. Кои пострадаха всъщност? Журналистите, които бяха опръскани със спрей, журналистите, на които беше оказано насилие и един клетник дипломат, който беше арестуван в патардията.

Това е разбирането на Борисов за протестите, посочи пред Евроком лидерът на АБВ.

Още утре ще подготвя питане до МВР, ангажирало ли е частни охранители. Делта гард се разхождаха като шерифи и какво са им платили, ако са били ангажирани.
Бяха видени служители на МВР със странни униформи. Бяха видени служители на МВР и без необходимата значка. Прокуратурата, разбира се, че няма да разследва тези хора, докато Иван Гешев е главен прокурор.

Румен Петков призова протестиращите днес навреме да усетят провокаторите и призова служителите на МВР да не се потдават на натиска на Борисов.

Вие сте решили да служите на обществото, запазете достойнството си, гледайте хората в очите, за да ви гледат и те утре с признателност, обърна се председателят на АБВ към служителите на МВР.

Източник: FrogNews