Начало FrogNews Румен Овчаров: Теменужка Петкова и Борисов да отговорят, защо изплащаме инвестиците за ”Турски поток”
0

Румен Овчаров: Теменужка Петкова и Борисов да отговорят, защо изплащаме инвестиците за ”Турски поток”

0

Сега никой не казва какво ще се случи с “Булгартрансгаз”, който има 2 милиарда задължения, а фирма, свързана с “Главболгарстрой” ще строи проекта. Всичко си продължава по старому. Ние плащаме на изхода на Турция за газта, която транзитираме към Сърбия. Приходите трябваше да дойдат от капацитета, резервиран от “Газпром”, но колко е това никой не знае. Никой не казва кога ще се изплати “Турски поток, каза още той.

Теменужка Петкова да отговори, Бойко Борисов да отговори. Имаше и други варианти. Това заяви пред bTV Румен Овчаров.

Три милиарда се дават за газопровода, но не се знае кога ще се изкупи. Теменужка Петкова да отговори, Бойко Борисов да отговори. Имаше и други варианти. Това заяви пред bTV Румен Овчаров.

Много неща в България се правят по скъпи технологии. Защото се печелят пари. Да вземем за пример с Автомагистрали. Плащат се един държавни пари и се печели,, посочи той.

Овчаров обвини Георги Ушев, че е нарушил закона, когато е съобщил, че Овчаров е осъден за корупция и съобщи, че е завел съдебен иск срещу него.Той твърди, че делото не е за корупция.

Фирмата, която държавата беше наела, за да ни защитава пред съда в Париж за оборудването на “Белене”, защитаваше държавата Русия в дело срещу Ходорковски, каза Овчаров и попита защо страната ни не е оспорвала първоначалната компенсация, присъдена на “Росатом”.

По думите му, не цялото оборудване се намира на площадката в Белене.

Източник: FrogNews