Начало FrogNews Румен Драганов: Туристическите резервации вървят с пълна сила
0

Румен Драганов: Туристическите резервации вървят с пълна сила

0

„Очакванията на туристическия бранш е да намалят спада до 30%. Записванията са в ход, но и всеки може да се откаже от днес за утре, без да има санкция“, уточни той.

По думите му няма никаква изненада в това, което се случва. „Май и юни няма да бъдат чак толкова натоварени, но юли, август и септември ще бъдат натоварени“, прогнозира Драганов. „Изоставаме с протокола какво правим с турист или чужденец, който влезе в страната с перфектни документи и вдигне температура“, отбеляза той и настоя за хотел за карантинирани.

По думите му трябва бързо политическо решение, което, ако не може да го вземе сегашното правителство в оставка от страх, то трябва да го вземе следващото. „Какви са тези почивни станции на Министерски съвет, на Народното събрание – пълна глупост. Отговорът на въпроса не може да бъде мрънкане, а ясен и отговорен план за карантинираните“, настоя Румен Драганов.

Той посочи, че не са анулирани полетите от Русия за България. По думите му браншът очаква утрояване на туристите от руския пазар. Драганов допълни, че визи се издават на територията на цялата руска страна. В туристическия бизнес туроператорите губят най-много от чартърните полети.

Засега няма нищо драматично, успокои той.

„Очакваме да постигнем в годишен план около 9 млн. туристи“, обобщи Драганов.  

Източник: FrogNews