Начало FrogNews Румен Драганов: Концесионерите са по-силни от министри и премиер
0

Румен Драганов: Концесионерите са по-силни от министри и премиер

0

У нас безплатни чадъри и шезлонги за кафе и фрапе не може да се случи, категоричен е Драганов. Концесионерите на плажове са по-силни от министри и от министър-председател.

Това каза пред БНТ Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма.

Спасителната мярка за туризма под формата на ваучери не можа да сработи. Очакваме за бюджета за следващата година да бъдат предвидени ваучери за балнео почивка за 720 лева на човек. Работници да получават ваучери за почивка, така както ваучери за храна и те да се дистрибутират през същата система.

Според него въпреки краткия летен сезон, българите са останали доволни от намалените цени на чадъри и шезлонги по морето. Въпреки това обаче продължаваме да се сравняваме с Гърция.

Колкото пъти говорим с управляващите туризма, те до такава степен са предали интересите на българския туризъм, че в момента дори не могат да водят преговори с техните наематели – концесионерите на плажа. Те се явяват по-силни и от министър, и от министър-председател, каза Драганов.

Основен проблем е и застрояването на Черноморието. Кметове непрекъснато разрешават нови и нови строителства. Хора с куфари с пари се размотават нагоре-надолу из страната, коментира Румен Драганов и продължи: все още с очите си виждаме хотели, построени на пясъка, невидени от главния прокурор. /БГНЕС

Източник: FrogNews