Начало FrogNews Румен Гечев: Премиерът ни е докарал до студио ”Хикс”
0

Румен Гечев: Премиерът ни е докарал до студио ”Хикс”

0

Премиерът ни е докарал до студио ”Хикс”– да анализираме и да се чудим какво e искал да каже. Това каза депутатът от БСП Румен Гечев в коментар на публикацията на Бойко Борисов във Фейсбук, в която той пише, че е време за решения.

„Защото тези недомлъвки, тези безсмислени, загадъчни събирания на хора от кол и въже от администрациите в страната, тук, в София, на слънчевия пек, без да каже нищо нито на тях, нито на българските граждани, буди недоумение. Единственото обяснение е, че очевидно нестабилната и изкуствено сглобена коалиция се намира в пълен шок и са във фазата на управленска агония“, коментира Гечев пред “Хоризонт”.

Според него Борисов няма никакви опции, единствената е оставка и нови избори, защото е “абсурдно този парламент да формира ново правителство”. Искането на българското общество е съвсем ясно – нови избори, нова конфигурация в парламента и ново управление, подчерта Гечев.

Относно искането на левицата за извънредно заседание на Народното събрание в понеделник, за което са внесени необходимите подписи Гечев изтъкна:

„Председателят на парламента мълчи. Тя е длъжна да изпълни конституционните си задължения. Има едноседмичен срок… Има мълчание. Което потвърждава другата версия – ние в момента въобще не сме парламентарна република, тия функции са иззети от парламента и г-жа Караянчева не смее да шукне, преди да чуе окончателното висшестоящо решение на премиера в нашата премиерска република кога ще подаде оставка.“

„Искайки такова извънредно заседание, не е тайна, че сегашните управляващи са в политически капан. Ако те не осигурят кворума, значи бойкотират парламентаризма. Ако приемат заседанието – там трябва да се вземе решение“, смята Румен Гечев.

Той заяви още, че с министерски постановления се прегрупират и преструктурират бюджетите на отделните министерства. „Отварят задната врата на джипа и почват да отварят чувалите и да разхвърлят пари.“

Има свободни машини в ЕС и те могат да бъдат осигурени за гласуване на изборите, изтъкна Гечев. По думите му страната ни е можела сама да си произведе машините, защото има разработка на БАН, която да бъде сертифицирана.

Резултатът на БСП на предстоящи избори би следвало да бъде по-добър от сегашния брой депутати, посочи още Румен Гечев.

Източник: FrogNews