Начало FrogNews Румен Гечев: Виновникът за случилото се вчера е чекмеджето на Борисов
0

Румен Гечев: Виновникът за случилото се вчера е чекмеджето на Борисов

0

„Виновникът за случилото се вчера пред прозорците на властта е чекмеджето на г-н Борисов. Това взриви българския народ, когато видя, че докато ние сме в последния вагон на Европейския съюз, г-н Борисов и неговата шайка е в първия вагон по кражби. Хората са по улиците заради кражбите и мафията.

Президентът иска оставка на правителството и нови избори. В момента ние коментираме Велико Народно събрание и нова Конституция, а трябва да коментираме защо главната прокуратура, следствие и съдебните органи незабавно не започнаха разследване на чекмеджето с милиони в евро и със злато. По същество българската прокуратура в момента крие престъпление.”Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев пред БНТ.

Социалистът обясни, че Велико Народно събрание и Конституция се обсъждат от парламент, който има доверие в българското общество. “Когато има обществен договор и съгласие на ключовите политически сили, които би трябвало да представляват интересите на българския народ, тогава ще има промени”, каза той.

„Пред България се разиграва цирк. Никога Движението за права и свободи не е гласувало против ГЕРБ“, каза Румен Гечев и се обърна към политиците от управляващото мнозинство с призива да не ни занимават с измислици за Велико Народно събрание и нова Конституция. По думите му те трябва да върнат парите на българския народ и тогава ще се говори за Конституция.

„Позицията на българската социалистическа партия е категорична и я изразихме много ясно. Г-жа Нинова каза, че ние няма да участваме в никакви комбинации в стила Пеевски-Борисов. Всички, освен БСП, управляват с шайката на Борисов. Ние искаме това, което иска българският народ. Това, което правим три години и половина в парламента, е именно да се опитваме да се противопоставяме на настъпването на шайката“, обясни още депутатът от БСП.

“Целият български народ видя, че президентът и вицепрезидентът излязоха от президентството и между хората дойдоха в парламента. В същото време премиерът се е скрил като мишок и не знаем откъде излъчва. Той не е от правителството“, заключи Гечев.

Източник: FrogNews