Начало FrogNews Републиканци за България: 143 години свободна България
0

Републиканци за България: 143 години свободна България

0

Длъжни сме и заради примера, който ни дадоха и българските опълченци – мъже от всички краища на българското землище, обединени от обичта към Oтечеството. Тяхната отдаденост и саможертва трябва да осмисля живота на всеки един от нас.

Чествайки Националния си празник, ние отдаваме почит към всички, без които България нямаше да се върне на политическата карта на Европа след 500 години забрава.

Поклон пред паметта на всички българи, участвали в съпротивата срещу поробителя през петте века чужда власт; поклон пред войните от всички националности, сражавали се по нашите земи преди 143 г. в състава на съюзените армии на Руската империя и Румънското кралство – сред тях руси, белоруси, украинци, финландци, латвийци, литовци, естонци, поляци, грузинци, арменци, румънци.

Поклон и пред строителите на съвременна България, които съумяха да я съградят като модерна европейска държава, която бързо надмогна своето ориенталско наследство. Техните дела и техните копнежи ни задължават и днес нацията ни да не се отклонява от единствената правилна посока на развитие – обединена Европа.

В деня, когато се чества подписването на Сан Стефанския мир – един предварителен договор, който впоследствие донесе свобода само на една част от българите на Балканите, ние, от Републиканци за България, искаме да напомним, че извън Отечеството и днес продължават да живеят наши сънародници, които никога не са били част от българската държава, но са запазили своя език и национално самосъзнание. С тези българи, както и с всички наши сънародници ние сме мотивирани да работим и занапред в името на Отечеството!

Източник: FrogNews