Начало FrogNews Ренета Инджова: Алтернативата е да се освободим от Борисов и кликата му
0

Ренета Инджова: Алтернативата е да се освободим от Борисов и кликата му

0

Този протест го чакам от 30 години и сега разбирам, че целият свят е също приятно изненадан, че българите прогледнаха и се събудиха. Българският народ трудно се включи в процес на демократизация. Последните 11 години се превърнаха в най-лошия период в съвременната история на страната, от гледна точка на това, че бандитска и престъпна клика узурпира властта във всичките и форми и погази всичките и права.

Това заяви бившият премиер Ренета Инджова пред тв Евроком.

“Историята ни се струва, че сме на някакъв сеир и мегдан, както се забавлявахме преди, че един неук и прост човек стои на върха на държавата. Може би липсата на традиция, байганьовската ни философия, която не е изтръгната, ни караше всеки да казва: Щом той е министър-председател, значи и аз мога”, каза тя.

“Тук не ни питат на протест за алтернативата. Алтернативата в момента е да се освободим от Борисов и от кликата му. Политическият процес в хода на тази борба ще излъчи своите лидери. Ние започваме на наново. Докато няма справедливост, докато няма наказани, за никаква алтернатива не става дума. Аз съм обнадеждена от това, че в целия свят отзвука за България и българския народ започва да става положителен”, допълни Инджова.

“Премиерът Бойко Борисов вчера нарече целия си народ мафиотски. Каза, че на площада са бандитите, хазартните играчи, контрабандистите, а той е един от тях. Ако сме ние неговите авери защо той не е при нас?”

“Аз не съм била министър-председател, ако Борисов е министър-председател. Аз съм излязла от кабинет с най-голям рейтинг на доверие. По правилата на политиката аз не трябваше да подавам оставка, защото трите месеца не бяха достатъчни за справяне с престъпността, с групите, с бандите, с грабежите. Неща, които се залагаха тогава и много бързаха да продължат и да излезе служебният кабинет. Правилата, ако са такива, каквито са сега, по-добре ние никога да не напускаме площада – перманентна революция”, завърши Инджова.

Източник: FrogNews