Начало FrogNews Рашков: Докато онзи с каскета не се обади, делата за корупция стоят на трупчета
0

Рашков: Докато онзи с каскета не се обади, делата за корупция стоят на трупчета

0

Пред журналисти Рашков посочи, че държавното обвинение не позволява да се развие нито един процес срещу бившите управляващи. 

“По отношение на един материал, изпратен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от страна на МВР в прокуратурата и по повод на което е образувано досъдебно производство, моята информация е, че наблюдаващият прокурор от специализираното звено на Софийската градска прокуратура е получил предложение да се внесе искане до компетентния съд и да се разреши извършването на претърсване и изземване на съответните документи от една фирма. Прокурорът е оставил някъде това предложение и си е взел отпуск. Смятате ли, че това е бързо разследване за най-вероятно причинени огромни вреди за българския данъкоплатец. Това експедитивно разследване ли е? Това какво показва?”, попита министър Рашков. 

По думите му сходна е ситуацията с други подобни сигнали, подавани към прокуратурата. 

“Старанието е не толкова да се придвижи процесът напред, колкото да се бави повече”, смята Рашков. 

“Тази институция се нуждае от радикална промяна, така че да няма правото и възможността  да поставя каквито и да е дела на трупчета. Тя трябва да скъса със сталинисткото устройства. Докато не се обади човекът с кастета, никой нищо не предприема и не прави“, заяви Рашков.

Източник: FrogNews