Начало FrogNews Райна Кабаиванска е велика певица, но не затова Пеевски я е пощадил
0

Райна Кабаиванска е велика певица, но не затова Пеевски я е пощадил

0

Ако трябва да бъде обяснявано коя е Райна Кабаиванска – значи разговорът се води в Бурунди, а не в България. Името й е записано отдавна в златните страници на историята ни и там ще остане. За разлика от имената на политиците например.

През последните дни се водят спорове около нейно изказане по адрес на президента Радев, изразяващо негативна оценка. Абсолютно излишен спор, защото примата има право на позиция, изразила я е и толкоз. Не се нуждае дори от защитници – толкова е голяма!

Особеностите на българската действителност обаче внасят любопитен елемент в тази история. Великото сопрано Райна Кабаиванска не е длъжна, но не е излишно да знае, че ако майсторският клас, който води и концертите на нейни възпитаници, които организира, бяха печеливш бизнес – досега Делян Пеевски щеше да й го открадне. Дали чрез 8-те джуджета и прокуратурата, или през Столична община и Митко Каратиста – все едно. Печалбите можеше да се окажат дори в онова чекмедже с кюлчетата и пищова на премиера… Защото системата и моделът на управление легитимираха кърджалийството в България в XXI век, в страна-член на ЕС.

Може да е спокойна и по още една причина – Пеевски и Борисов слушат чалга, така че оперното изкуство има късмет…

Огнян Стефанов

Източник: FrogNews