Начало FrogNews Разкриха схема за измама в ТЕЛК-Силистра, арестувани са 5 лекари
0

Разкриха схема за измама в ТЕЛК-Силистра, арестувани са 5 лекари

0

В хода на образуваното производство разследващите установили, че желаещите да се сдобият с фалшиви документи, които водят до завишаване на процента нетрудоспособност на лица в предпенсионна възраст, заплащали сумата от 300 лева на посредник. Той ги предавал по веригата на медицинско лице.

Документите с неистинско съдържание давали основание на притежателите им да завишават процента на трайната временна нетрудоспособност и получаване на по-висок процент инвалидна пенсия при освидетелстване.

 
Теодор Желев от Окръжна прокуратура-Силистра обясни, че са били обезпечени голям брой писмени доказателства като ТЕЛК решения, документация, празни бланки, а сумата от 25 000 лева е иззета от различни лица, у които са извършени претърсванията. Претърсени са били 6 адреса и са задържани 6 лица. Единият, от които задържаните е подбудител и организатор. Сред задържаните са трима лекари, издали съответните документи с невярно съдържание, председателят на ТЕЛК-комисията към МБАЛ–Силистра и лекар от ТП на НОИ. Работата по документиране и доказването на извършените престъпления продължава.

Източник: FrogNews