Начало FrogNews Радосвет Радев за акцията в ”Хиполенд”: Кой е decision maker-а на тия неща? Кой го поръча?
0

Радосвет Радев за акцията в ”Хиполенд”: Кой е decision maker-а на тия неща? Кой го поръча?

0

Не протестиращите, хора от администрацията искат да свалят това правителство. Не се ли случва точно това? Министър ти се обажда по телефона и ти се извинява, че това се е случила случка зад гърба му…

Това заяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев по повод акциите на три институции в магазина за детски играчки “Хиполенд”. Припомняме, че НАП, Икономическа полиция и Агенция “Митници” отидоха на внезапна проверка в обекта, точно ден, след като собственикът на фирмата застана зад протестите и осъди полицейското насилие над демонстрантите.

“Категорично съм против. Не одобрявам и възразявам срещу това поведение. Когато икономическа полиция отива в “Хиполенд”, те трябва да знаят, че от данъците на този господин Колев една част от тези данъци е стигнала до тях. Когато е установено несъответствие от 9.60 лева за деня… Когато чуваш, че министъра на вътрешните работи ти се обажда и ти се извинява, че се е случила случка зад гърба му, какво да си мислиш? Кой в крайна сметка е decision maker-а на тия процеси? Сачева ти казва, че всички укорвят поведението. Добре де, ама кой го поръча тогава? Тогава не се ли случва, че не протестиращите, хора от администрацията искат да свалят това правителство? Не се ли случва точно това?”, попита Радев.

А иначе председателят на БСК предрече трета и най-страшна криза за България след пандемичната и политическата – икономическа.

Източник: FrogNews