Начало FrogNews Радев: Хора с пълни шкафчета канят на диалог тези с празни. Няма как да стане
0

Радев: Хора с пълни шкафчета канят на диалог тези с празни. Няма как да стане

0

Не може хората с пълни шкафчета, да канят на диалог тези с празни. Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде опрощаване – за шкафчета, начин на порочно управление, за корупция.

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на посещение на авиобаза “Граф Игнатиево”, където се проведе учение. С това за пореден път президентът заяви, че отказва да води диалог.

Задълбочава се конфликтът между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”. Управляващите постепенно започнаха да омекват в позицията си спрямо експертен кабинет и диалогичност, но Радев е непреклонен. Той посочи, че за да има диалог, трябва да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали в България и които продължават да се случват.

Радев призова още за ясен отговор на скандалните разкрития, направени от авторитетното германско издание “Шпигел”, с които стана ясно, че България е предала в ръцете на Ердоган турски опозиционер, потърсил убежище у нас.

“Трябва да има ясен отговор за публикацията на “Шпигел”, където има обвинение, че българската прокуратура се е поставила в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което уронва  националната ни сигурност”, посочи още Радев.

Източник: FrogNews