Начало FrogNews Радан Кънев: Неизбежно е – първо оставка
0

Радан Кънев: Неизбежно е – първо оставка

0

Институционалната криза прераства в опасен институционален хаос, на фона на безпрецедентни предизвикателства в икономическата, здравна и социална политика.

Премиерът бойкотира заседания на НС, на което следва да се обсъждат неговите собствени идеи за “рестарт”;
Президентът говори пред празна зала, повече в ролята на политически лидер;
Парламентът заседава в сграда, увенчана с герба на СССР, в соц зала с мебелировка на панелен хол от 80-те;
Полицията арестува опозиционни лидери…

Главният прокурор, чиито нелегитимни действия са в основата на кризата, организира тоталитарни събрания с политически послания и лъже обществото за проведени изслушвания в ЕП;
Политическото крило на прокуратурата и мафията – ДПС, иска оставка на всички (без Гешев!), в явна поза на гавра с обществото и конституционния ред…
А пред нас са национални свръхзадачи – справяне със здравната криза, избягване на икономическа и социална катастрофа, инвестиране на най-големия финансов пакет в новата ни история, модернизация и адаптация на икономиката към реалностите на 21 век.

Институционалният разпад застрашава и компрометира тези задачи, застрашава развитието и благоденствието на поколения българи.
Нужен ни е разум, мир и съгласие. Първата стъпка е на управляващите – оставка и дата за избори. Втората и още по-важна – съгласие между политическите сили (без ДПС, очевидно) за бърза реформа в правосъдието и отстраняване на автора на кризата – главния прокурор. Третата – съгласие за спешни икономически мерки по време на служебния кабинет и след изборите и консолидация на националния експертен потенциал за икономически реформи и спасителен план.
Неизбежно е – първо оставка.
 

Евродепутатът Радан Кънев, Фейсбук

Институционалната криза прераства в опасен институционален хаос, на фона на безпрецедентни предизвикателства в…

Публикувахте от Radan Kanev в Сряда, 2 септември 2020 г.

Източник: FrogNews