Начало FrogNews Първи точки за Алберт Попов за Световната купа
0

Първи точки за Алберт Попов за Световната купа

0

Добър резултат за българския спортист Алберт Попов на старта на Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Сънародникът ни завърши 16-ти на слалома във Флахау и грабна 15 точки. Попов заема 100-то място в генералното класиране и стана 34-ти в слалома.

Попов финишира първия манш на 27-мата позиция, след което записа седмо време във втория и се изкачи в класирането с 11 места. Такъв скок направи и французинът Алекси Пинтюро, с когото Алберт поделя приза за най-голям прогрес спрямо първото спускане. Пинтюро, който е водач в генералното класиране за Световната купа, остана девети днес, пишат от bTV. 

Надпреварата спечели представителят на домакините Мануел Феллер – трети след първото спускане и първи при второто. Втори остана Клеман Ноел (Франция), който водеше след първия манш, но допусна грешка във втория. Топ 3 допълни победителят от слалома в Аделбоден (Швейцария) миналата седмица – Марко Шварц (Австрия).

В подреждането за малкия глобус в дисциплината води Феллер с 310 точки, пред Шварц с 309 и Линус Щрасер (Германия) с 278.

В класирането за големия глобус лидер продължава да бъде Пинтюро със 718 точки, пред Александър Аамод Килде (Норвегия) с 560 и Марко Одермаат (Швейцария) с 501.

Утре в Флахау ще се проведе още един слалом, като първият манш е с начален час 11:30 ч.

Източник: FrogNews