Начало FrogNews Психолог: Може и на полицаите да им се протестира, те са между чука и наковалнята
0

Психолог: Може и на полицаите да им се протестира, те са между чука и наковалнята

0

Може в МВР да има неадекватни действия. Но не мога да твърдя да иска да провокира нещо. Ситуацията е между чука и наковалнята. Може на самия полицай да му се протестира. Но ако получи разпореждане, той ще го изпълни. Това каза пред БТВ криминалният психолог Тодор Тодоров.

По повод инцидента с жената с бялата кола той обясни:

Най-вероятно ще има подобни ситуации като тази пред Румънското посолство. Има две страни-управляващи и протестиращи. През септември конфликтите ще се засилят, защото хората ще се върнат от почивка.

Въпросната жена няма как да тръгне с децата си и да мине. Ако иска да тръгне до някъде, може да избере алтернативен маршрут.  Когато имаш срещу себе си група, тълпа, тя се подчинява на други закони. Да тръгнеш срещу тях с кола, е рисковано.

В случая не казвам, че няма право. А с оглед, че има и деца при нея, е неразумно да влиза в такава конфронтация. Всеки си носи дерта и това, което я е провокирало, може да са много неща. Може да е решила, че няма да се подчинява на блокадите. Не е добре да предизвикваш конфликт, когато децата са с теб. Когато види, че  преминаването е проблем, е хубаво да се направи обратен завой и пак ще намери начин да се измъкне. Не казвам, че тя няма право. А е неразумно да влизаш в такава ситуация. Когато видиш крайният продукт, нещата не са като от самото начало. Това, че има млади хора и те протестират, е страхотно. Но не съм съгласен да се стига до насилие. Най-вероятно дамата е провокирала насилие.

Прочетох, че тя се е опитвала да си разчиства пътя с колата. Не зная дали до жената това е съпруг. Би трябвало в този човек той да бъде коректив на действията на жената. Той доста сериозно не участва в ситуацията. Но при напрежение е възможно да реагира парадоксално. Може да се е шашнал.  Може така да реагира в силно стресова ситуация. Но мъж в тази ситуация не присъства.

Източник: FrogNews