Начало FrogNews Проф. Румен Гечев, БСП: Вижданията ни за икономическа политика в краткосрочен и дългосрочен план съвпадат с тези на ИТН
0

Проф. Румен Гечев, БСП: Вижданията ни за икономическа политика в краткосрочен и дългосрочен план съвпадат с тези на ИТН

0

Тоза заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” проф. Румен Гечев след консултации с ИТН. Той уточни, че от левицата са направили детайлен анализ и са установили, че имат съвпадения на мнения.

„Имаме и различия от гледна точка на това, че при следващи срещи, на оперативно ниво, трябва да се изработят конкретни инструменти за реализация на общи идеи”, обясни Гечев. По думите му такива инструменти ще бъдат свързани с подоходна политика, стимулиране на хората с най-ниски доходи, фокус върху малките и средни фирми и как държавата може да помогне на бизнеса в тези трудни условия, както и подобряване ефективността на регулативните органи.

На въпрос за идеята на ИТН за концесиониране на „Автомагистали” и приватизация на ББР, Гечев каза: „Още в самото начало те казаха, че нямат в програмата си такъв елемент и това е била идея на предния кандидат за премиер.”

Източник: FrogNews