Начало FrogNews Проф. Радослав Гайдарски за ГЕРБ и новата конституция: Гладна кокошка просо сънува
0

Проф. Радослав Гайдарски за ГЕРБ и новата конституция: Гладна кокошка просо сънува

0

проф. Радослав Гайдарски

Гладна кокошка просо сънува. Няма да стане. С предложенията за нова Конституция ГЕРБ печелят време. Смятаха, че ще намерят поддръжници сред протестиращите. Точно тук сгрешиха.

Това заяви пред bTV проф. Радослав Гайдарски, депутат във VII Велико народно събрание.

“Това е начин да се забави оставката на правителството. Виждате, че те предложиха много начини, не само промени в конституцията. Много от стачкуващите в момента са поддръжници на идеята за нов основен закон. Затова ползват този момент. Смятаха, че ще намерят поддръжници сред протестиращите. Мисля, че точно тук сгрешиха – хората разбраха, че това е едно квазиискане”, посочи проф. Гайдарски.

По думите му е абсолютно невъзможно управляващите да съберат необходимите гласове за свикването на Велико народно събрание.

“Виждате, че това правителство е съставено от няколко партии. Ако следите коментарите – партиите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов изобщо не влизат в сметките на следващото Народно събрание. На тях им е много добре ясно, че те никога няма да припарят до там”, посочи още Гайдарски.

Той коментира лаконично хвърлената оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов:

“Много трудно човек може да разбере какво става. Навсякъде се говори, че след като Данаил Кирилов е станал министър, значи всеки може – нивото е паднало толкова ниско”, посочи Гайдарски.

Източник: FrogNews