Начало FrogNews Проф. Михайлов: ГЕРБ допуснаха тежки грешки в ковид кризата и те продължават да дават негативен резултат
0

Проф. Михайлов: ГЕРБ допуснаха тежки грешки в ковид кризата и те продължават да дават негативен резултат

0

Това заяви в предаването “Говори сега” по БНТ проф. Георги Михайлов.

Той подчерта, че още от 44-я парламент БСП предложи конкренти мерки за справяне с цялостната криза ковид-19. “Настоявахме да се изпълни Националния план за справяне с пандемии. Заради тогавашните управляващи от ГЕРБ нищо от това не се случи. Решенията бяха взимани политически, а не експертно и доведоха до тези печални резултати”, каза проф. Михайлов. Той обобщи, че ковид е поразил не само здравето на хората, а и психиката им, както и икономиката и всички останали сфери.

“Българите не са антиваксъри. Но предишните управляващи допуснаха тежки грешки. И когато оставиш хората 3 месеца без ваксини и то в най-тежкия период на пандемичната криза. И когато по средата на един ден, в който се поставят ваксини се прекратява приложението на една ваксина и тя в момента стои, естествено, че нацията губи вяра”, заяви Георги Михайлов.

Професорът от БСП сподели, че е ваксиниран и изтъкна необходимостта от машабна информационна кампания, която да разясни ползите от ваксинирането на обществото.

Източник: FrogNews