Начало FrogNews Проф. Ивайло Дичев: Асен Василев и Кирил Петков ми напомнят на Тони Блеър
0

Проф. Ивайло Дичев: Асен Василев и Кирил Петков ми напомнят на Тони Блеър

0

“Истината е, че се намираме в една много тежка криза. За жалост не може да бъде излъчена фигура на президент и ние като общество не можем да се обединим около някаква персона. Изглежда, че сме неспособни да излъчим национален лидер”, каза още той пред  БНТ.

,,Само вижте “Има такъв народ”, които дойдоха със заявката, че ще се борят за мажоритарна система, а депутатите им не ги чухме, те не се отличиха с нищо. Политиката се превърна в мръсна дума, вече никой не иска да се захваща с нея и да се занимава с нещо, заради което ще го ругаят и псуват после”, смята проф. Дичев.
Според него бъдещият политически проект на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков е стъпка в правилната посока.

,,Другият изход е в подмяна на водещите фигури. Даниел Митов, например, би могъл да заеме лидерското място в ГЕРБ. Същото нещо важи и за ИТН, защото Слави Трифонов стои затворен вкъщи и никой не знае какво прави. Що се отнася до по-новите партии, те нямат идеологическа идентичност и разчитат на фойерверки, защото по-лесно се чува агресивната реплика, отколкото позитивната и градивната”, сподели културният антрополог.

В заключение Ивайло Дичев изрази надежда в следващия парламент червените линии “да станат оранжеви”, защото за всички е видно, че депутатите ще трябва да се научат да си сътрудничат или в противен случай пак ще стигнем до задънена улица.

Източник: FrogNews