Начало FrogNews Проф. Георги Рачев: Лятото продължава, стопанисването на язовирите е бандитизъм
0

Проф. Георги Рачев: Лятото продължава, стопанисването на язовирите е бандитизъм

0

Лятото продължава. Ще продължи и като типично лято. То е най-дългия сезон у нас. Дори в една студена София, днес, утре, други ден ще има типично летни температури. Това каза метеорологът проф. Георги Рачев по бТВ.

Полъха на есента е тук. Сутрин е много свежо и приятно. Опитваме се да го изтеглим  лятото до септември, октомври, но това няма как да стане. След 18-ти, 19-ти септември може да има малка промяна. Но общо взето месецът ще е топъл.

Не става да се сравняваме с гръцкото море. Лъснаха всички проблеми в туризма, трупани с години.  Хората  чакаме с часове на опашка да отидат в Гърция, въпреки, че плащат за тестове. Пълно безумие е да затвориш планините и плажовете. Дамата е с два конеца по себе си и сложила маската. Ненормална работа. Този свят не е реалистичен. Смъртността рязко спада при болните.

Есента: Източна България не вали и Западна-където валежи ще имат. Перничани ги изкъпахме. Има нежелание да стопанисваме правилно нашите язовири. Това е такъв бандитизъм, че нямам думи.

Сега сме три-четири градуса над нормата. Морето ще е прекрасно през целия септември. Голяма част от българите са обедини на туристическия бранш.

Продължава засушаването-1-2 литра по планините ще капне нещо. И това ще продължи чак до януари месец. По-добре да сме уплашени, защото трябва да се вземат мерки, а не да се вземе водата от няколко ВЕЦ-а.

Източник: FrogNews