Начало FrogNews Протестиращи искат участие в ”Панорама”. Застават пред сградата на БНТ утре
0

Протестиращи искат участие в ”Панорама”. Застават пред сградата на БНТ утре

0

Протестиращи настояват за участие в предаването “Панорама” по БНТ. Утре в 19.30 ч. граждани от няколко сдружения ще застанат под прозорците на обществената медия до началото на предаването, което обичайно започва в 21 ч.

Българската национална телевизия е един от обектите на обществено недоволство. Припомняме, че от старта на протестите преди над 70 дни вече няколко пъти е имало демонстрации пред сградата на БНТ, а исканията са за оставка на генералния директор на медията Емил Кошлуков. Основните обвинения са за липса на обективност и политически зависимости, които не бива да се допускат в обществената телевизия.

Гражданското сдружение БОЕЦ и организации, свързани с блокадата на Орлов мост настояха за участие в “Панорама”, където да говорят за протестите срещу кабинета. Събитието, обявено за 19.30 ч. утре ще е под надслов “Граждански форум Орлов мост”.

През последните няколко месеца гости в предаването са основно представители на властта. На няколко пъти обаче протестиращите дебнеха в засада пред сградата. Припомняме, че при един от случаите часове наред в сградата на БНТ бе блокирана д-р Даниела Дариткова – лидер на ПГ на ГЕРБ. Деница Сачева също бе освиркана от протестиращи при гостуването си в предаването. Двете бяха изведени с автомобили и под засилена охрана. В обект на общественото недоволство през юли се превърна и лидерът на левицата Корнелия Нинова.

“Не можем да говорим за свобода и справедливост, когато истината се говори със страх и когато обществените медии заливат с помия всеки, който не приема властта на мафията. Една от стъпките към свободата е да си върнем гражданските медии”, заяви във видеото Георги Георгиев от “БОЕЦ”.

Източник: FrogNews