Начало FrogNews Протестиращи в Плевен се обединиха в група, започват ежедневни демонстрации срещу властта
0

Протестиращи в Плевен се обединиха в група, започват ежедневни демонстрации срещу властта

0

Протестите в Плевен продължават с нова сила Източник: снимка; Тодор Берков/Забелязано в Плевен

Група от плевенчани, недоволни от ширещата се корупцията в България, е заявила своето желание за провеждане на мирен граждански протест всеки ден в периода 08(вторник).09.2020 – 11(петк).09.2020 г, от 18.00 до 22.00 часа пред сградата на областната администрация.

Заявителите на протеста са създали и фейсбук групата „Протест против корупцията Плевен“, в която всеки, който би се присъединил към инициативата е добре дошъл, за да се информира за подробности около протестите в Плевен.

Здравейте, приятели!
Създадох тази група, понеже лично на мен, предполагам и на вас, е писнало от всичко случващо се последните месеци, дори и години, в държавата. Всякакви граници биват прекрачвани от управляващите и хората покрай тях и дори да има непрекрачена граница, въпрос на време е и тя да бъде премината!
Разбирам че не всеки има възможност да ходи в София на протестите и дори да има такава възможност, то няма как всеки ден да го прави.
Целта на групата е да се съберем хора, които да се организираме и да протестираме в нашия роден град Плевен. Моля поканете приятели, които биха се присъединили към идеята, пише един от организаторите Георги Прусийски.

Ние, гражданите, протестиращи против корупцията в България:

Настояваме главният прокурор на Република България Иван Гешев да подаде оставка
Настояваме правителството на Република България да подаде оставка, след което да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори, добавят още организаторите.

Източник: FrogNews