Начало FrogNews Провокаторът, бутнал палатките на СУ – симпатизант на ГЕРБ
0

Провокаторът, бутнал палатките на СУ – симпатизант на ГЕРБ

0

Един от провокаторите, участвали в бутането на палатковата блокада в района на Софийския университет е симпатизант на ГЕРБ. За това свидетелства снимка, която циркулира в момента в социалните мрежи.

На нея се вижда как въпросният Георги Флоров, който сам излъчи акцията си тази сутрин, е облечен с тениска на ГЕРБ и присъства на партийно събитие. 

Самият Флоров е и един от контрарпотестиращите, които преди няколко дни заявиха, че ще пазят кръстовището на Румънското посолство от блокади. Това се случи след ескалацията на напрежението в района, където майка с деца се опита да премине през демонстрантите с автомобила си. 

Припомняме, че по-рано днес блокадата на протестиращите пред ректората на СУ бе съборена от двама мъже, които излъчиха действията си на живо във Faсebook. От видео се вижда, че срещу хората, които са се намирали там, са хвърляни камъни. Една от жените е била ударена. Едно от момичетата, които пазят лагера, разказва, че е била повлечена заедно с палатката и то съвсем целенасочено.

Източник: FrogNews