Начало FrogNews Проблем в пощите изви опашки от пенсионери
0

Проблем в пощите изви опашки от пенсионери

0

Проблем с получаването на пенсиите образува опашки пред пощите в страната. Днес е първия ден за изплащане на пенсиите и допълнителните 50 лева, които правителството отпусна за втори пореден месец на всички пенсионери като помощ заради пандемията.

Срив в информационната система на Български пощи обаче затрудни работата на служителите, а възрастните хора се оказаха в ситуация или да се приберат, или да чакат неизвестно колко.

От Български пощи съобщиха, че има сериозен технически проблем и услугите в момента се извършват доста трудно. Работи се по отстраняване на проблема. Клиентите ще бъдат информирани когато нещата се нормализират.

Въпреки че получаването на пенсиите ще продължи до 21 септември, много от хората бързаха да си вземат парите още в първия ден, което доведе до още по-голямо струпване пред пощенските клонове.

Всеки месец държавата превежда пари за пенсии на над 2 милиона души. По-голямата част от парите се изплащат през пощенските клонове, а не през банките. Този начин са избрали самите пенсионери, за да не им се удържа такса.

Източник: FrogNews