Начало FrogNews Президентът: Промените в конституцията целят губене на време и бетониране на статуквото
0

Президентът: Промените в конституцията целят губене на време и бетониране на статуквото

0

Промените в конституцията целят губене на време и бетониране на статуквото, заяви президентът Румен Радев, който е патрон на честванията на 143 години от Шипченската епопея.

Радев повтори тезата си, че дебат за нова конституция може да има само след оставката на правителството на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, разпускане на парламента и провеждане на предсрочни избори.

По думите му настоящият парламент е загубил и легитимност, и достойнство, а партии сменят позициите си през 24 часа и губят своето самоуважение.

Радев призова експертите и политолозите да не попадат в “капана на Борисов” и да дебатират проекта на ГЕРБ за нова конституция, защото целта била да се печели време и “личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото”. “Ще има такива дебати, те трябва да се проведат, но след оставки”, категоричен бе той.

Според него радикалното говорене не разделя хората, а обединява хората срещу мафията.

“На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но това няма да се получи. Всеки български гражданин има правото да изрази своята свободна воля и да почете този празник”, каза президентът по повод въведените противоепидемични мерки, ограничаващи провеждането на празника.

Държавният глава тръгна по стъпалата към паметника на връх Шипка, където ще произнесе слово. Румен Радев обясни, че президентът винаги е бил патрон на този празник, който тази година се провежда по гражданска инициатива.

Източник: FrogNews