Начало FrogNews Председателят на „БСП за България” Корнелия Нинова поздрави Зоран Заев за преизбирането му
0

Председателят на „БСП за България” Корнелия Нинова поздрави Зоран Заев за преизбирането му

0

Председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова поздрави Зоран Заев от името на ПГ по повод преизбирането му за министър-председател на Република Северна Македония.

„През изминалия мандат Вие успяхте да спечелите доверието на гражданите на Република Северна Македония, което даде резултат на провелите се през месец юли парламентарни избори. Вие поставихте страната си по пътя към целта – членството в ЕС и доказахте, че чрез необходимата реформа и воля може да продължите напред към преговорите за присъединяване”, казва Нинова в поздравителния адрес.

В него тя изразява готовност за сътрудничеството между двете партии и парламентарните им  групи – а с това, по думите й, и между България и Република Северна Македония. 

„Сигурна съм, че сега, след приключването на изборния цикъл и създаването на ръководеното от Вас правителство, представителите на Република Северна Македония в съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси ще възобновят участието си и ще допринасят конструктивно за успешно разрешаване на оставащите спорни въпроси”, обръща се още Корнелия Нинова.  

Източник: FrogNews