Начало FrogNews Превозвачи протестират пред полицията в Дупница
0

Превозвачи протестират пред полицията в Дупница

0

Превозвачи с джипове към Седемте рилски езера се събраха тази сутрин пред полицейското управление в Дупница в защита на свой колега, съобщи БНР.

Те искат той да бъде пуснат от арест, където е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и опит да прегази полицай в района на лифта на Седемте рилски езера вчера, но това според колегите на шофьора не отговаря на истината

Към 10,30 ч. част от групата си тръгна, но се очакват да пристигнат още от района лифта в курорта Паничище.

Превозвачите казват, че ще са пред управлението, докато колегата им не бъде освободен. По тяхната версия  той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци,  уплашил се и тръгнал надолу с джипа, казаха свидетели.

Туристи не сме возили, бяхме в гората за гъби, вместо да търсят изчезналия Янек Миланов, те се занимават с нас, коментираха още те.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че в събота на Паничище е имало инцидент, при който е задържан 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско разпореждане и е направил опит да прегази полицай. По случая е образувано досъдебно производство.

От 13 август движението на джипове в района на Седемте рилски езера и в района на лифта е забранено по нареждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Източник: FrogNews