Начало FrogNews Порои и наводнения в Турция
0

Порои и наводнения в Турция

0

Наводнения имаше в окръзите Бурса, Измир, Кютахия, Айдън, Текирдаг. Улици и булеварди заприличаха на реки, автомобили останаха блокирани по пътищата.

Сериозни наводнения има в Текирдаг, Северозападна Турция. Телевизия СиЕнЕн-Тюрк публикува на сайта си снимки на закъсали по наводнените пътища коли, наполовина под водата. В град Чорлу за час е паднало количество дъжд от 47 л/кв.м, съобщи кметът на града.

В Измир сериозни наводнения има в района на град Йодемиш, където са наводнени пътища и ниви. В Кютахия са прелели местни реки в околията на град Хисарджък и частично е затворен местен път, свързващ две села. Нанесени са материални щети, но към момента няма данни за човешки жертви, каза околийският управител на Хисарджък.

Сходни картини на наводнения публикува Анадолската агенция от градовете Ефелер, Кьошк, Султанхисар и Назилли в окръг Айдън. Наводнени са жилища в района, движението е затруднено. Подобна е ситуацията и в окръжния град Бурса.

Метеорологическата служба предупреждава, че валежите ще продължат и днес в района Мармара, вътрешната част на егейското крайбрежие, западната част на турското средиземноморско крайбрежие, вътрешните части на източното средиземноморско крайбрежие, западната част на Централен Анадол и Черноморска Турция. На места се очакват порои и гръмотевични бури.

Източник: FrogNews