Начало FrogNews Политологът Слави Василев: Пропастта между протестиращи и власт е огромна
0

Политологът Слави Василев: Пропастта между протестиращи и власт е огромна

0

Отношението на управляващите накара част от хората на протеста да се приберат вкъщи. Пропастта е много голяма и не е дело на протестиращите, а на управляващите. Това заяви политологът Слави Василев.

Според него, ако президентът не излезе с предложенията си за промени в Конституцията, гражданските протести ще продължат.

Слави Василев очаква следващият парламент да бъде съвсем различен. Той е на мнение, че отхвърлените мотиви за оставката на председателя на Народното събрание показва нежелание на управляващите да се поддадат на натиска на БСП.

В Народното събрание няма независими народни представители, а има партийни народни представители, които слушат какво Борисов им казва, смята Василев.

Протестът има много сериозна пакетировка, протестът беше измислен да няма диалог. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова, абонирана за сутрешния блок на БНТ.

Борисов даде шанс на протестиращите да удовлетворят исканията си, като според проф. Христова това е стил на комуникация между премиера и протестиращите. Според Антоанета Христова протестът има скрит мотив и той не е реална промяна. Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на промяна на Конституцията.

Протестите според нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява. За Христова ще бъде интересно да наблюдава битките на политическия терен, а не на революционния.

Източник: FrogNews