Начало FrogNews Поетът Николай Милчев: Петелът кукурига от покрива на тези, които си мислят, че са слънца
0

Поетът Николай Милчев: Петелът кукурига от покрива на тези, които си мислят, че са слънца

0

Петелът кукурига от покрива на тези, които си мислят, че те са слънца. Ако някой заспива до книга, а друг до чекмедже с пистолет и пачки, ние на коя страна трябва да застанем?!

Това каза поетът Николай Мирчев по БТВ, след като Бойко Борисов заяви днес, че мафията му иска оставката. 

Поетът допълни: “Мисля, че се случи нещо хубаво- хората започнаха да говорят. Розовите очила не могат да бъдат само розови. Осъзнавам, че съм краен, но е крайно и търпението, което понесохме от правителствата след 89-та година.  Този протест е морален и интелектуален.  

Когато решите да си тръгнете от някаква любов,  вие не мислите с кого ще бъдете утре. Тези въпроси за това какво следва после,  са клопка. Не, не искам повече. 

 Протестът се радикализирал.  Разбира се, че се радикализира, като чувам, че протестът е мафия. Аз видях хора, които говорят, защото повече от 10 години говори само един, който знае всичко. Другите също искат да кажат нещо”.

Относно датата 9-ти септември, той каза: “Трябва да намерим онзи баланс, в който личното в човека, да стане в хармония. това, че една част от парламента напуска означава, че на нас ни предстои да извървим дълъг път.   

В този драматичен момент говорим високо, но не се чуваме и разбираме. Искаме да разкажем историята само от една гледна точка”.

Източник: FrogNews