Начало FrogNews Подигравка! Гешев ни поздрави за Съединението с текст в блог от 2013 г за Деня на будителите
0

Подигравка! Гешев ни поздрави за Съединението с текст в блог от 2013 г за Деня на будителите

0

Вчера беше денят на Съединението. Мина с протести, тържества, освирквания и политически послания. Две неща обаче оставиха странен отпечатък: поздравите на премиера Борисов и главния прокурор Гешев в мрежата.

Още сутринта Борисов написа във Фейсбук: “Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт.”

По-късно изреждането на юмрук, бесилки, ковчези и унизени служители на реда изчезна от текста и стана: “Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, когато най-силно се чува гласът на разума и когато надделява волята на нацията. Този процес не се изчерпва със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт“.

Очевидно някой с влияние върху министър-председателя му е обяснил, че текстът е голяма глупост, защото бесилките и ковчезите бяха за модела на управление, а не персонални. Премиерът и клакьорите умишлено пропускат този факт. Вдигнатият юмрук пък е символ на хиляди протести по света и никой не го тълкува като заплаха за демокрацията. Гражданите, които не са въоръжени до зъби като полицаите и жандармеристите, показват решимостта си да воюват за права, морал и свобода чрез символи и юмрукът е един от тях. В изтеклия разговор между Бойко Борисов и Томислав Дончев лидерът на ГЕРБ отправя закани към политически за разправа с политически опоненти („да бъде изгорена“, „трябва да му е..м м….а“ и пр.), пред които скандиранията на протестите са като Шекспиров сонет…

Текстът на премиера – от когото й да е писан – в края дава да се разбере, че няма да подава оставка.

Гвоздеят на деня обаче заби главният прокурор Иван Гешев с поздрав към народа за Денят на Съединението, отправен в Туитър. Излишно е да се коментира колко абсурден е самият факт, който е без аналог в света.

Гешев съобщава на нацията изключително оригиналното си прозрение: “Съединението прави силата”, след което поздравява народа със стихотворението „Момчета, казвам ви го просто…“ на Ивайло Балабанов. Бихме подминали с иронична усмивка този неистов порив на Гешев да се нареди до първите в държавата, ако не бяха две силно смущаващи неща.

1. В стихотворението два пъти се повтаря изразът: „България – това съм аз“ и пак: „БЪЛГАРИЯ – ТОВА СЪМ АЗ!“ с главни букви. Тук думата има Фройд, макар че всеки средно интелигентен човек е наясно какво се опитва да ни внуши Гешев.

2. На 01.11.2013 г. в блога http://tota.blog.bg /lichni-dnevnici/2013/11/01/momcheta-kazvam-vi-go-prosto-ivailo-balabanov, неговата авторка честити на всички Деня на будителите със стихотворението на Ивайло Балабанов „Момчета, казвам ви го просто“… Съвпадението е невероятно, ужасно неприятно и казва много.

Все по-очевидно става, че Борисов и Гешев, на които се иска оставката от първия ден на протестите, живеят в измислен свят. Хора край тях им пишат изявления, внушават им, че са велики и им пишат абсурдни текстове, които те повтарят. Глупост или психично разстройство?…

Ако досега не сте знаели дефиницията за пропадане – това е.

Фрог нюз

Източник: FrogNews