Начало FrogNews Пламен Юруков: Конституцията на ГЕРБ изразява модел на олигархически капитализъм
0

Пламен Юруков: Конституцията на ГЕРБ изразява модел на олигархически капитализъм

0

”Това е идея на СДС. Ние считаме, че голяма част от проблемите на българската политика и протестите от 2013, и сега, са свързани с това нещо. Тази Конституция изразява модел на олигархически капитализъм”, коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков.

По думите му ГЕРБ са избързали с конкретното предложение, а е трябвало да изчакат.

“Един от най-големите проблеми в тази ситуация е, че се създава впечатление у обществото, че този проект не е внесен, за да се търсят недостатъци в Конституцията, а за да печели политически време за ГЕРБ и коалицията в парламента”, заяви бившият заместник-председател на Агенцията за младежта и спорта Михаил Балабанов.

Според него предложенията за нова Конституция показват, че са писани на коляно, което доказва, че това е тактически ход на Борисов.

“В този момент, в ситуация на такава политическа конфронтация и недоверие към институциите, много трудно може да се постигне консенсус”, допълни Балабанов пред Bulgaria ON AIR. Той изрази мнение, че промяната е в ход и не трябва да бързаме със заключенията.

Според Пламен Юруков и двете водещи партии в момента са в криза.

“Когато те са в криза, ще търсят нови решения. За генерална промяна на устройството на държавата първо трябва да има един много по-сериозен и професионален дебат, който не се случва”, категоричен бе той.

Източник: FrogNews