Начало FrogNews Пламен Бобоков: “Незаконните” стрели и копия са подхвърлени в дома ми, делото е фарс
0

Пламен Бобоков: “Незаконните” стрели и копия са подхвърлени в дома ми, делото е фарс

0

Той е обвинен, че е държал в къщата си в Русе 50 железни върхове на стрели и копия на стойност 652 лева. Те представляват движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Защитата обаче смята, че в обвинителния акт има неясноти в обстоятелствената част. Затова настоява да бъде върнат на Окръжната прокуратура, да бъде отменена мярката подписка на Бобоков и искането за запор на имуществото му, посочи БНТ.

Бизнесменът коментира, че вижда въпросните стрели за първи път по време на претърсването в дома му и не изключва варианта те да са подхвърлени там.

Адвокатът на Бобоков Ина Лулчева обясни, че заради обвинението са запорирани всички имоти на Бобоков – хиляди декари земя и сгради.

Лулчева коментира още, че това е “злонамереност и неспазване на европейските изисквания за наличие на баланс между засягане на правото на собственост и интереса на правосъдието”.

“За подобно обвинение не ми е известно да има такъв запор. Няма случай на някой да е запорирано имуществото по този текст от закона. Това е прецедент”, каза Лулчева.

“Всичко е скалъпено с една единствена цел – да бъдем наврени в ъгъла и да мълчим. Ние не сме такива хора, ние отстояваме истината. В живота си никога не сме вършили престъпления и това е нещо, което ще го докажем в съда”, каза Бобоков.

Източник: FrogNews