Начало FrogNews Писмо до Фрог: Девалвация на ценностите – имам над 2 400 000 обслужени туристи, а съм безработна
0

Писмо до Фрог: Девалвация на ценностите – имам над 2 400 000 обслужени туристи, а съм безработна

0

С уточнението, че от 1990 г досега минах през всички йерархии на ръководни длъжности в Международни компании, и Пандемията от март 2020 до днес ме остави безработна с всичките ми дипломи, езици и квалификации. И към ден днешен биографията ми не е достатъчна даже за касиерка в супермаркет.

От октомври 2020 пращам автобиография за длъжности, за които преценявам, че отговарят на моите умения и мога да се справя. Не, не ме разбирайте погрешно!Единствено в България, възрастта на даден кандидат за някаква длъжност има значение! Всички пишат какъв опит и знания се изискват от кандидатите, но никой не си дава сметка, че няма как вчера да си завършил висше и да имаш минимум 2 години стаж на подобна позиция!Безумие по Български! Няма да забравя, когато ми възложиха да направя презентация на фирмата, за която работех, пред студенти в колеж със спецификата на нашата дейност. Един младеж просто се изправи и ми заяви, че няма да работи на длъжност “Мениджър” за по-малко от 2500 лв платими предварително! Годината беше 2011! Аз просто му пожелах успех, и му казах, че на мен ми е отнело 10 години катерене по йерархия, за да направя тази презентация пред тях! Толкова от мен за девалвацията на понятия и ценности!

Останалото, което имам да споделя за това как се градеше Демокрацията от 10-ти ноември 1989 г до сега, ще го запазя за Мемоарите си, освен ако не намерим общи примери, които да послужат на настоящето за връщане към нормалност.

Готова съм да изпратя личната си автобиография, в случай на интерес. Не съм писател, не съм журналист. Но зад гърба си имам над 2 400 000 обслужени туристи от всички европейски националности, вкл. Русия, Украйна и каквото още там се сетите. Както и обслужването на стотици туристи по време на Атентата на л-ще Бургас през 2012.
Данъкоплатците на тази България имат различни лица, и всяко едно от тях заслужава да се чуе!

Гергана Костадинова

Източник: FrogNews