Начало FrogNews Писмо до ГЕРБ: Жалко е, че във вашия свят даренията са свързани с корупция
0

Писмо до ГЕРБ: Жалко е, че във вашия свят даренията са свързани с корупция

0

Така започва публикация в личния профил на Иван Тодоров – лицето, което заради името си и дарение към “Демократична България” попадна в епицентъра на нов скандал и се превърна в основна тема на един от двата брифинга в партийната централа на ГЕРБ, дадени в празничния ден. 

Рано сутринта на Великден само с час предизвестие премиерът в оставка Борисов привика журналистите в централата на формацията и обвини “Демократична България”, че подготвя манипулиране на следващите избори чрез непрозрачен избор на доставчик на машини за гласуване.

“Тази фирма е дарител на “Да, България”. Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише – дарител”, заяви на сутрешния си брифинг в понеделник той.

Ситуацията се изясни бързо – оказа се съвпадение на имена. Собственикът на фирмата “Сиела Норма”, която пое обествената поръчка на машините за вота дв. Иван Тодоров и симпатизант, дарил 100 лева на формацията на Христо Иванов по време на местните избори през 2019 г. Тодоров е и компютърен специалист. 

Борисов днес отново се появи внезапно пред медиите, този път без да е оповестено, че ще присъства на доставката на иРНК ваксините срещу COVID-19. Информацията за събитието дойде от Министерството на здравеопазването, на което стана ясно, че ще присъства само ресорният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Там лидерът на ГЕРБ Борисов не се извини за грешката, а се възмути, че от всичко избълвано от него вчера опонентите му се хванали именно за това. Но пък така и не стана ясно защо “Сиела Норма” е поръчала машините преди да стане ясно, че печели обществената поръчка. 

ФрогНюз припомня, че това стана ясно в началото на януари тази година, когато в ефира на Българската национална телевизия адв. Иван Тодоров обясни, че е било въпрос на риск, но са били притиснати от времето. 

Ето и цялата публикация на набедения вчера Иван Тодоров: 

По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100лв.

За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. Демократична България

е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23ч съм подкрепил със 100лв.

Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии.

Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ

в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!

Източник: FrogNews