Начало FrogNews Петър Волгин: Публиката не вярва, че може да има независими анализатори.
0

Петър Волгин: Публиката не вярва, че може да има независими анализатори.

0

БНР винаги е била медия, в която никога не сме се страхували от тези, които са на власт. Тъкмо обратното, стремили сме се аргументирано да сочим грешките и неправдите. Понякога ми е неудобно да говорим тези азбучни истини.

Повечето от управляващите  политици се изживяват като богове. А това е крайно вредно. Защото ако искаш да има демокрация, обществените медии трябва да са най-критични. Ръководството на БНТ е винаги било безкритично. БНТ прави милиона дългове всяка година и знаят, че държавата ще им ги обезщети. И сега им даде 20 млн. лв. И за да им ги даде държавата, тя трябва да се държи по определен начин. Висшият мениджмънт си взима високите заплати и всякакви други благини.

Винаги съм се чудил, когато ръководство на БНТ казва, че парите не стигат. Казват, че орязват парите на БНР, заради ковид. Срещу това нищо не можеш да кажеш. Когато си се борил да излезеш от финансова криза, вместо да те поощрят, те ти взимат. Бойко Борисов казва какъв огромен излишък има в бюджета. Защо тогава ще взимаш пари от институция за благородна цел. Явно нещо друго се крие зад решението да се орежат парите на БНР. БНР е една свободна и критична медия. Вероятно ние им пречим на нормалния живот. Ако хората се борят активно за правата си, те наистина ще успеят. Хората от ИТН трябва да говорят повече. И тогава няма да има „Ох, ах, Слави даде интервю“.

Източник: FrogNews