Начало FrogNews Петр Келнер взема bTV на 13-ти октомври
0

Петр Келнер взема bTV на 13-ти октомври

0

Инвестиционната група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер ще стане на 13 октомври собственик на 6 телевизионни канала на ”БТВ Медиа Груп” в България.

Новината се съдържа в съобщение до борсите в Прага и Ню Йорк, на които се търгува продавачът – Central European Media Enterprises, съобщава Дневник.

Компанията посочва от Бермудските острови, където е регистрирана, датата като момента за очаквано приключване на сделката, за която са получили всички регулаторни разрешения.

В България Келнер ще стане собственик на bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.

От съобщението не е ясно дали в сделката влизат и други части от българската медийна група като bWeb с 9 сайта и потрала, bTV Radio с радиостанциите bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, както и кино разпространителят bTV Studios. Ако сделката е за цялата “БТВ Медиа Груп”, това ще означава и всичко изброено извън телевизиите.

Изпълнителни директори на “БТВ Медиа Груп” ЕАД са Флориан Скала, Тонислав Попов и Господин Йовчев и според информация на “Дневник”, която не е официално потвърдена, те ще останатна постовете си най-малкото до края на годината. Същото се предполага, че важи и за отговарящите за основни структури в групата.

Келнер купува от СМЕ 30 телевизионни канала, включително в Чехия, Словакия, Румъния и Словения. Така PPF ще поеме контрол над водещи медийни групи в страни с общо 45 милиона души население. Според инвестиционната група към края на 2019 г. тя е притежавала активи за почти 49 милиарда евро и е имала по света 135 хиляди служители.

Източник: FrogNews